Homepage

"Kunsttafels van kinderen uit de VOP"


De Vlaardinger

 Tekst Cees Groen, foto's studio fatamorgana
Een fotoartikel van vrolijke tafels

Woensdag 15 februari zette wethouder Arnout Hoekstra om 14.00 uur kinderen van CBS Het Visnet in het zonnetje, die samen drie kunsttafels hadden gemaakt. De kleurige, beschilderde en opvouwbare tafels staan voor de ramen in de publiekshal van het stadskantoor aan Westnieuwland 6. De creatieve makers zijn kinderen uit de VOP (Vettenoordse polder). Zij hebben op de tafels onderwerpen uit hun dagelijkse leven geschilderd. Daarbij zijn ze begeleid door Studio Fatamorgana. Kunstwerken van Pablo Picasso, Keith Haring en Vincent van Gogh dienden ter inspiratie.

Het project begon met een uitnodiging aan alle kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud van de VOP wijk. Studio Fatamorgana bood hun de gelegenheid om in drie woensdagmiddagen een tafel heel leuk te beschilderen. Deze kon daarna als feesttafel worden gebruikt voor onder andere buurtlunches. De drie tafels werden echter niet zomaar beschilderd, maar geheel in de stijl van drie beroemde kunstenaars. Een actrice van de Belzer theaterschool kwam speciaal langs in een mooi kostuum om het verhaal van het leven van de kunstenaar te vertellen en uit te beelden. Zo kregen de kinderen meteen een stukje kunstgeschiedenis !

Juf Nelie liet ook foto's zien van door de kunstenaar gemaakte schilderijen. Dit alles hielp de kinderen om een beetje in de stijl van de kunstenaar te gaan denken. Natuurlijk gaven de kinderen hier hun eigen draai aan, door de dingen erin te verwerken van wat hun bezig houd, hun hobby's, hun school en fantasie. Zo ontstonden er drie prachtige kunsttafels.

En natuurlijk hebben de kinderen hier stevig hun best op gedaan, want de tafels zouden onthuld worden door de wethouder in het stadskantoor ! En zo gebeurde op woensdagmiddag 15 februari. De tafels gaan vanaf nu zwerven bij het stadhuis, de bibliotheek en de Buurtkamer.

Al met al een heel leuk en goed geslaagd wijkproject !!!

Kunsttafel KunsttafelKunsttafel


© Nelie Meininger / Studio Fatamorgana.