Homepage

terug naar gary Jenkins

Kunstschilder Gary Jenkins verbaast iedereen telkens weer opnieuw met een prachtige olie-verfschildering op canvas, een vaas of andere ondergrond. En
dit in nog geen half uur.  Ongelooflijk mooi!

 

Gary is geboren in Brooklyn, New York. Al op jonge leeftijd blijkt dat hij kunstenaarsbloed heeft. Hij gaat dan ook naar de Ringling School of Arts in Sarasota, Florida waar hij cum laude afstudeert.

 

Na het behalen van zijn diploma gaat hij o.a. werken bij een firma in wenskaarten en een grote kunsthandelketen.

 

Gary specialiseert zich steeds verder in het bloemenschilderen en in de jaren zeventig gaat hij als kunstleraar en gallerie-schilder werken.

Tot hij in 1980 de mogelijkheid krijgt om zijn bloemschilderkunsten op tv te gaan vertonen.

Het tv-programma The Jenkins Art Studio wordt geboren en vanaf dat moment genieten vele miljoenen Amerikanen wekelijks van Gary's schilderkunst. In 1980 ontmoet Gary de uit Canada afkomstige kunstlerares Kathwren, waarmee hij in 1981 in het huwelijk treedt.

 

 

 


 

 

 

 

 

Kathwren is ook kunstenares en bekwaamt zich, samen met Gary, verder in de schilderkunst. Samen doorkruisen ze heel Amerika om overal schilderworkshops te houden.

 

In 1990 debuteert Kathwren als gastpresentator in het programma The Jenkins Art Studio. Vanaf dat moment is ze steeds vaker te gast en wordt dan, naast Gary, de tweede presentator van de show.

 

Sinds 18 april 2007 veroveren Kathwren en Gary met hun schilderkunsten en hun sympathieke uitstraling de harten van Nederlandse publiek.

Nelie ontvangt haar diploma van Gary Jenkins


© 2016 Nelie Meininger / Studio Fatamorgana.