Mijn naam is Nelie Meininger.

Op vrij jonge leeftijd ben ik naar Canada vertrokken en heb daar 20 jaar gewoond. Ik ben actief in de kunstwereld van Toronto bezig geweest, deels met mijn toenmalige man een bekend beeldend kunstenaar. Samen werkten wij aan experimentele kunstvormen en maakten wij muurschilderingen, na veel reizen ben ik uiteindelijk toch weer in Nederland terug gekomen. 

In 1998 na diverse opleidingen in decoratie technieken te hebben gevolgd, en eerder, enkele jaren kunstacademie, ben ik begonnen met workshops te geven in decoratie technieken.
Maar spoedig werd de vraag naar muurschilderingen groter. Ook in de cursussen werd er meer en meer naar gevraagd, dus ben ik mij daar ook wat meer op toe gaan leggen. Tegenwoordig maken we kleine Trompe l’oeil werkstukken in de workshops, deze kunnen gelijk thuis opgehangen worden, maar ik hoop dat mensen de technieken die ze bij mij leren ook zelf groter gaan durven te gebruiken.

Dit geld voor de meeste technieken die hier in het atelier worden gegeven, je maakt een klein werkstuk en daarna kan je het zelf op van alles toepassen, dit is vooral te zien met de mozaïek workshops, als je een fotolijstje kan maken, kun je daarna ook een vloer leggen! of  b.v. marmeren. Ik geef de mensen zoveel mogelijk kennis mee over verf en andere middelen, hoe ze foefjes kunnen toepassen om een leuk resultaat te krijgen. De meeste workshops zijn ook zo ingericht dat je een mooi werkstuk mee naar huis neemt, dat stimuleert.

In 2004 heb ik mijn certificaten in de Bob Ross schildertechniek behaald, in het begin had ik wat moeite met deze “kunstvorm” maar nu maar nu ben ik er dol op. Iedereen gaat naar huis met een prachtig schilderij, de meeste mensen kunnen ook niet geloven dat ze het zelf gemaakt hebben, dus iedereen is Happy, en we hebben allemaal een heerlijke dag gehad.

Door het volgen van zo’n workshop komen veel mensen over hun angst voor het lege doek heen, en leren ze wat olieverf allemaal voor hen kan doen, veel mensen werken nu heerlijk aan hun eigen schilderijen, leren anders zien, hun eigen visie, en dat is een plus punt.

In 2011 heb ik in Berlijn mijn certificaten Gary Jenkins behaald. Gary Jenkins is te zien bij Omroep Max op de maandagmiddag van 15:30 tot 16:00 uur

Ik werk veel in opdracht in privé huizen of restaurants, dat tezamen met het creëren van workshops, laat weinig tijd over om eens lekker achter je ezeltje te zitten voor jezelf, meestal heb ik wel een doel, iets te maken voor een workshop zie b.v. de Toscaanse schilderijen. Maar alles bij elkaar heb ik het heerlijk naar mijn zin en komen hier fantastische mensen schilderen in het atelier.

Gelukkig hoef ik niet alles zelf te doen, de website die U bekijkt is gemaakt door twee geweldige vrienden van mij: Bart Zandstra en Arnoud Kettenis, zonder hen zou ik het niet zo ver geschopt hebben, zij zijn mij altijd tot grote steun.

Ik hoop dat U hiermee een beetje meer inzicht krijgt over het hele gebeuren hier, en dat ook U eens een gezellige workshop komt doen.

U bent van harte welkom !!!!!!

© 2012 Nelie Meininger